Taxi Väst – ett riktigt taxibolag

Ingen kan Bohuslän som vi. Taxi Väst finns i områdena Ale, Sotenäs, Lilla Edet, Lysekil, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.

Taxirollen har förändrats. Idag är lejonparten av våra uppdrag inte längre stressade affärsmän i innerstaden eller de som unnar sig något extra under lönehelgen – istället är nästan tre fjärdedelar av vår verksamhet samhällsbetald. Taxi idag är till största delen det sista ledet i kollektivtrafiken. Det är vi som snabbt, lätt och glatt ser till att du kommer till skolan, doktorn, jobbet, fiket, gymmet, festen, landet – var du än behöver ta dig.

Men vissa saker förändras aldrig. Att vårt jobb först och främst är ett utpräglat serviceyrke, och att det är du och dina behov som står i centrum. Att din upplevelse, din trygghet och dina behov är det viktigaste. Och att vi inte vill någonting hellre än att hjälpa dig.

När du väljer Taxi Väst väljer du komfort och säkerhet. En personligare samarbetspartner, oavsett om du bara ska ett kvarter över dagen eller hundratusen mil över de kommande åren. Trevlig resa!

En del av Cabonline Group

Idag ägs Taxi Väst av Cabonline Group. Med bilar som rullar i Sverige, Norge och Finland är Cabonline Nordens största taxinätverk. Koncernen har tillsammans ett tjugotal starka taxivarumärken, över 7000 fordon och omkring 3500 anslutna åkerier.

Ackrediterad utbildare

Taxi Väst är sedan många år ackrediterad utbildare för Västtrafiks certifieringsutbildningar. Vi anordnar flera utbildningstillfällen varje år, och är du intresserad av att gå utbildningen via oss är du välkommen att anmäla ditt intresse här.

Kvalitet är viktigt för oss – och i begreppet kvalitet lägger vi stor viktig vid trygghet.
Både för våra förare och för våra kunder. Därför är också Hjärt- lungräddningsutbildning obligatoriskt för alla som arbetar på Taxi Väst.

Vår miljöpolicy

Motortrafik av alla slag är en påfrestning för miljön, och därför är det extra viktigt att vi gör vårt yttersta för att påfresta den så lite som möjligt. Med det som grundinställning, förändrar vi fortlöpande vår verksamhet för att bli ännu bättre. Till exempel genom att kontinuerligt följa upp och byta till mindre miljöpåverkande produkter – inklusive bilarna vi kör. Alla våra förare är utbildade i ett sparsamt körsätt, som både minimerar bränsleåtgång och skonar miljön. Och naturligtvis vill vi bara samarbeta med miljöcertifierade underleverantörer.
Vi tror det är livsviktigt att sträva efter en starkare miljöposition i branschen, inte bara för den framtida konkurrenskraften – utan för att kunna bevara vår vackra natur.

Bra att veta

Kan jag boka en bil med bilbarnstol?
I de flesta områden har vi bilbarnstolar (0-25kg). Fråga gärna vår kundtjänst om hur det ser ut där du bor eller på orten där du vill åka.

Kan mitt husdjur följa med i bilen?
Enligt avtal med Västtrafik ska våra bilar vara allergisanerade. Om du vill ha med dig ett husdjur, kontakta i god tid vår kundtjänst så försöker vi att lösa det.

Jag glömde något i min taxi, vad gör jag nu?
Mejla oss så snart du kan. Har du bokningsnumret, som står på ditt taxikvitto, blir det enklare för oss att hitta din chaufför. Efter ett par dagar lämnar vi in kvarglömda saker till polisens hittegodsavdelning.

Har ni fasta priser på era resor?
Ja! Bokar du via vår app Cabonline får du alltid fast pris på din resa.

Hur bokar jag en taxi hos er?
Du kan ringa oss, ladda ner appen Cabonline som finns där appar finns eller använda webbokningen om du vill åka direkt. Om du inte vill åka direkt går det också bra att mejla oss.

Kan jag ta med min cykel?
På vissa av våra 13 orter finns bilar med cykelställ. Hör, för säkerhets skull, med vår kundtjänst vad som gäller på din ort.

Åka taxi har aldrig
varit enklare!

Boka med vår app.

Att boka, betala och spåra din taxi är snabbt,
smidigt och säkert med appen Cabonline.