Taxi Väst – ett riktigt taxibolag

Taxirollen har förändrats. Idag är lejonparten av våra uppdrag inte längre stressade affärsmän i innerstaden eller de som unnar sig något extra under lönehelgen – istället är nästan tre fjärdedelar av vår verksamhet samhällsbetald. Taxi idag är till största delen det sista ledet i kollektivtrafiken. Det är vi som snabbt, lätt och glatt ser till att du kommer till skolan, doktorn, jobbet, fiket, gymmet, festen, landet – var du än behöver ta dig.

Men vissa saker förändras aldrig. Att vårt jobb först och främst är ett utpräglat serviceyrke, och att det är du och dina behov som står i centrum. Att din upplevelse, din trygghet och dina behov är det viktigaste. Och att vi inte vill någonting hellre än att hjälpa dig.

När du väljer Taxi Väst väljer du komfort och säkerhet. En personligare samarbetspartner, oavsett om du bara ska ett kvarter över dagen eller hundratusen mil över de kommande åren. Trevlig resa!

Ackrediterad utbildare

Taxi Väst är sedan många år ackrediterad utbildare för Västtrafiks certifieringsutbildningar. Vi anordnar flera utbildningstillfällen varje år, och är du intresserad av att gå utbildningen via oss är du välkommen att anmäla ditt intresse här.

Kvalitet är viktigt för oss – och i begreppet kvalitet lägger vi stor viktig vid trygghet.
Både för våra förare och för våra kunder. Därför är också Hjärt- lungräddningsutbildning obligatoriskt för alla som arbetar på Taxi Väst.

Vår miljöpolicy

Motortrafik av alla slag är en påfrestning för miljön, och därför är det extra viktigt att vi gör vårt yttersta för att påfresta den så lite som möjligt. Med det som grundinställning, förändrar vi fortlöpande vår verksamhet för att bli ännu bättre. Till exempel genom att kontinuerligt följa upp och byta till mindre miljöpåverkande produkter – inklusive bilarna vi kör. Alla våra förare är utbildade i ett sparsamt körsätt, som både minimerar bränsleåtgång och skonar miljön. Och naturligtvis vill vi bara samarbeta med miljöcertifierade underleverantörer.
Vi tror det är livsviktigt att sträva efter en starkare miljöposition i branschen, inte bara för den framtida konkurrenskraften – utan för att kunna bevara vår vackra natur.

Ägare

Taxi Väst finns i områdena Ale, Sotenäs, Lilla Edet, Lysekil, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Idag ägs Taxi Väst av Cabonline Group. Tillsammans med över 20 andra starka taxivarumärken,
har vi över 7000 fordon och ca 3500 anslutna åkerier. Cabonline Group är en av Europas ledande teknik och serviceleverantörer till taxi och transportbranschen.

Bra att veta

Kan man boka resa med bilbarnstol?
I de flesta områden har vi bilbarnstolar (0-25kg) – fråga gärna vår kundtjänst för information om hur det ser ut just där du bor eller behöver åka.

Kan mitt husdjur följa med i bilen?
Enligt avtal med Västtrafik ska våra bilar vara allergisanerade. Om du vill ha med dig ett husdjur så ring i god tid till vår kundtjänst.

Jag glömde något i min taxi, vad gör jag nu?
Maila oss på info@taxivast.se med en gång. Har du bokningsnumret kvar (se taxikvittot) blir det lättare för oss att hitta din chaufför. Efter ett par dagar lämnar vi in kvarglömda saker till polisens hittegods.

Har ni fasta priser?
Ja. Bokar du via vår app Cabonline (Google Play/Appstore) så får du alltid fast pris på din resa.

Hur bokar man era bilar?
Du kan ringa, använda appen Cabonline (Google Play/Appstore), använda webb-bokningen på taxivast.se eller maila till info@taxivast.se (ej direktbokningar).

Kan jag ta med min cykel?
Vissa orter har bilar med cykelställ, men kolla med kundtjänst för säkerhets skull.

Åka taxi har aldrig
varit enklare!

Boka med vår app.

Att boka, betala och spåra din taxi är snabbt,
smidigt och säkert med appen Cabonline.